Op het gebied van bemesting kan loonbedrijf Dekker u diensten leveren om uw grond goed te voeden met meststoffen. Hieronder ziet u een overzicht van de meest voorkomende werkzaamheden op het gebied van bemesting.

Drijfmest 

Om uw drijfmest op het land te krijgen, hebben we een totaalpakket aan mestverwerkende machines in ons programma. We hebben een 13000 Liter tank van Schuitemaker, met een Veenhuis zodenbemester. Daarnaast hebben we een tweetal Terra Gator 8133 zelfrijders uitgerust met een zodebemester of bouwlandbemester. Voor de aan- en afvoer van mest hebben we een tweetal mogelijkheden. Als eerste hebben we een Trekker met een getrokken transporttank van 36000 liter, en als tweede een DAF vrachtwagen met een 36000 liter mesttrailer. Beide tanks zijn uitgerust met een weeg en monsterinrichting met GPS-AGR. Mest kan bij het te bemesten land worden opgeslagen in een mestcontainer. Met deze veelzijdigheid aan machines kunnen we u geheel van dienst zijn met de bemesting, aan en afvoer van mest, mestopslag, transport, enz. 

  Bemesten Terra Gator

Compost / Stalmest 

Voor uw stalmest hebben wij een Samson SP11 mestverspreider in ons pakket. Daarmee kunnen wij stalmest, vaak afkomstig van paardenstal, kalverhok, enz. op uw (bouw)land breed uitstrooien.

Kalk 

Als u uw grond minder zuur wilt hebben en dus de pH waarde in uw grond wilt verhogen, is het goed om kalk te strooien op de grond. Door kalk te strooien, veroorzaken we in de grond chemische reacties, (namelijk binding van de vrije waterstofionen) die de pH waarde omhoog brengen. Bekalken verbetert daarnaast ook de bodemstructuur van uw grond. 

Kunstmest 

De laatste vorm van bemesten waarin wij diensten leveren is kunstmest. Wij voegen tijdens het maïszaad zaaien ook kunstmest toe. Dit houdt in dat tijdens het zaaien strokenbemesting plaats vindt. Dit is voordeliger voor u omdat er minder kunstmest word toegevoegd, en de kunstmest die word toegevoegd komt ook nog eens op de meest ideale plek terecht, namelijk dicht bij het plantje. De soorten kunstmest die wij bij de maïs voegen zijn:

  •                 Maïsmest 20 – 20                          (20 N + 20 P2O5 + 0,2 % borium)
  •                 Maïs-map 24-0                               (24 N + 0 P2O5 + 0,2 % borium)
  •                 Maïs-map 27-5                               (27 N + 5 P2O5 + 0,2 % borium)
  •                 Maïs-map 27-10                             (27 N + 10 P2O5 + 0,3 % borium)
  •                 NovaMaïs 26-10                             (26 N + 10 P2O5 + 0,2 % borium)
  •                 Entec 26                                            (26 N = 7,5 NO3 + 18,5 NH4)
  •                 In overleg zijn ook meerdere soorten mogelijk

 Wilt u meer informatie? Bel of mail ons dan, en vraag naar de mogelijkheden.

  • Telefoonnummer:                               0546-862504
  • Mobiel:                                                 06-25038273
  • Email:                                                   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.